Nina is visueel kunstenaar, haar programma heet Zilvervormen. Met zilverfolie, transparante stoffen en franje lintjes veranderd Nina zichzelf steeds in een andere vorm. Haar programma duurt ongeveer een uur.

Zilvervormen – programma van Nina Boas
Leeftijd: voor baby’s 0-2 jaar, peuters 2-4 jaar, en kleuters 4-6 jaar

Nina (1980 Saumur, Frankrijk) studeerde aan de kunstacademie AKI ArtEZ in Enschede en studeerde recentelijk af (2016) aan de Master van DAStheater (DasArts). Ze heeft een achtergrond in de beeldende kunst en ontwikkelde een praktijk in performancekunst. Nina is mede-oprichter / co-directeur van het performance-programma PAE (Performance art event) en onderdeel van het performance-ensemble TRICKSTER.

Screen Shot 2018 06 20 at 10.53.23

Nina Boas, performer / visuele kunstenaar, over haar werk voor Kleintjekunst:
“Ik houd de performance dicht bij mijzelf, het is mijn wereld die ik met de kinderen deel, de kinderen zijn helemaal open voor de visuele ervaring die ik hen aanbiedt. Ik communiceer in beelden met ze totdat de performance een interactief gedeelte wordt waarin de kinderen met materialen mogen spelen en samen bouwen ze een speelse wereld. Met simpele materialen zoals zilver folie, papier en transparante stof en tape creëren we installaties en onderzoeken we geluid, beweging en vormen. Ineens zijn de kinderen mijn collega’s in mijn eigen materiaalonderzoek en zie ik ze in en uitzoomen en ontdekken wat er allemaal kan. Na de sessie heb ik een rustig gevoel, ontspannen want we zaten allen in de flow, even waren we in een spel met materialen verdiept waarin een een meisje in aluminiumfolie zingt, of een jongen vol concentratie papieren sliertjes wegblaast. De beweging, vormen en beelden van de kinderen komen vaak direct terug in mijn eigen professionele performance werk.”